Vijesti

NAGRADNI KONKURS "MOJA ZASTAVA"

Bošnjačko nacionalno vijeće u okviru programa obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave i u cilju afirmacije nacionalnih simbola sandžačkih Bošnjaka raspisuje nagradni konkurs "Moja zastava" za najbolji likovni rad koji obrađuje temu bošnjačke nacionalne zastave.

PREDSJEDNIK BNV UPUTIO PISMO AMBASADORU FRANCUSKE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo uputio je danas pismo ambasadoru Republike Francuske u Beogradu Nj. E. G-dinu Frederiku Mondoloniju i izrazio žaljenje zbog požara koji je zadesio katedralu Notr Dam. U pismu se kaže:

DOGOVORENA SARADNJA BNV I OPĆINE NOVA VAROŠ

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor sastali su se danas sa predsjednikom općine Nova Varoš Radosavom Vasiljevićem i razgovarali o potpisivanju Protokola o saradnji između Vijeća i općine Nova Varoš.

PRIJEPOLJE SPREMNO ZA NASTAVU NA BOSANSKOM JEZIKU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor i saradnica u Područnom Uredu Vijeća u Prijepolju Merisa Nuković sastali su se danas sa direktorima i pedagozima osnovnih škola u Prijepolju i razgovarali o uvođenju cjelokupne nastave na bosanskom jeziku u prijepoljskim osnovnim školama.

Close
Close