Vijesti

MJESEČNA TRIBINA O BOŠNJAČKOJ KULTURI

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sastao se danas sa Hajrudinom Hajrovićem direktorom Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Elvirom Eminbegovićem, rukovodiocem Centra i prof. dr. Rifatom Redžovićem, predstavnikom Gradskog vijeća Grada Novog Pazara i predsjednikom Udruženja prosvjetnih radnika i vaspitača Novog Pazara.

JAČANJE SARADNJE BNV I OPĆINE PRIBOJ

Predsjednik bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor sastali su se danas sa predsjednikom općine Priboj Lazarom Rvovićem i njegovim saradnicima.

BOLJA STRANA SRBIJE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa saradnicima je danas primio predstavnike organizacije „Žene u crnom“. Predsjednik Vijeća je odao priznanje predstavnici organizacije Staši Zlajović na istrajnosti u procesu suočavanja sa prošlošću srbijanskog društva, političkih i akademsih elita.

SARADNJA U OBLASTIMA OBRAZOVANJA I KULTURE

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa njegovim najbližim saradnicima je danas primio delegaciju Rijaseta Islamske zajednice Srbije. Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim projektima u oblastima obrazovanja i zaštite bošnjačkog kulturnog naslijeđa.

Close
Close