Vijesti

KARADŽIĆ OSUĐEN ZA UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT

Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji pozdravlja presude Haškog tribunala izrečene Radovanu Karadžiću zbog udruženog zločinačkog djelovanja u cilju sprovođenja genocida i etničkog čišćenja nad Bošnjacima, Hrvatima i drugim nesrpskim stanovništvom tokom agresije srpskih snaga na Bosnu i Hercegovinu.

AFIRMATIVNE MJERE ZA SANDŽAČKE BOŠNJAKE U SRBIJI

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sa saradnicima sastao se danas sa članovima Sekretarijata za praćenje primjene Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Evrope. Sastanak je održan u svečanom salonu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

BNV OČEKUJE REVIZIJU AKCIONOG PLANA

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća učestvovali su danas u Beogradu na prezentaciji rezultata koji se odnose na sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina u Srbiji, koju su organizirali Vijeće Evrope i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

BNV ČESTITALO DAN POBJEDE NA ČANAKALAMA

Bošnjačko nacionalno vijeće čestitalo je Dan pobjede – 18. mart na Čanakalama svim građanima Republike Turske, turskim rođacima i prijateljima u svijetu. U pismu koje je upućeno rektoru univerziteta „18. Mart“, Čanakkale prof. dr. Yucel Acer se kaže:

PROMOVIRANA „BIJELA PTICA“ I U SARAJEVU

Bošnjačko nacionalno vijeće u saradnji sa Bošnjačkim institutom – Fondacija Adila Zulfikarpašića organizovalo je u petak, 15. marta u Sarajevu, promociju knjige „Bijela ptica – Rukopisna ostavština Arifa Sarajlije (1861 – 1916)“ autora dr. Fuada Baćićanina, potpredsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

BNV: POSJETA RADIJU STO PLUS

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, potpredsjednik Vijeća Muhedin Fijuljanin, predsjednica Odbora za informisanje dr. Dženeta Bogućanin i njena zamjenica Amela Bajrović sastali su se danas sa Ishakom Slezovićem, direktorom radio stanice Sto plus.

Close
Close