Vijesti

RJEŠENJE STATUSA SANDŽAKA NEOPHODNO ZA STABILNOST ZAPADNOG BALKANA

Visoka delegacija Republike Kosovo, Redžep Hoti, nacionalni kordinator za sport i kulturu, Emilija Redžepi bošnjačka narodna poslanica u Skupštini Republike Kosovo, Šaip Kamberi, predsjednik opštine Bujanovac i prof. dr. Nedžmedin Spahiju posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i sastali se sa predstavnicima Vijeća.

VIJEĆE UTVRDILO PRIORITETE ZA NAREDNI PERIOD

Predsjedništvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik i zamjenik Izvršnog odbora danas su sa predsjednicima i zamjenicima resornih odbora sumirali dosadašnje rezultate i prioritete realizacije njihovih Akcionih planova.

O UNAPRJEĐENJU PRAVA BOŠNJAKA U SRBIJI

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo zatražio je od ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića podršku u ostvarivanju prava Bošnjaka u Republici Srbiji u svim oblastima.

ZA JEDNAKOPRAVNOST BOŠNJAKA

Novim Ustavom Republike Srbije neophodno je redefinisati državu kao zajednicu jednakopravnih naroda koji u njoj žive i utvrditi decentralizaciju i regionalizaciju kao princip uređenja vlasti, rekao je, između ostalog, na okruglom stolu koji je danas održan u Beogradu u organizaciji Foruma za etničke odnose, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo.

Close
Close