Vijesti

JEDNAKOST JE PRAVO NA RAZLIČITOST

Esad Džudžo, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i prof.dr. Sait Kačapor, potpredsjednik Vijeća prisustvovali su danas Svečanoj akademiji povodom obiljažavanja 30 godina Odbora za proučavnje manjina i ljudskih prava Srpske Akademije nauke i umjetnosti.

PREDSJEDNIK VIJEĆA ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI BIH

Povodom obilježavanja 1. marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Bošnjačkog nacionalno vijeća Esad Džudžo uputio je čestitku Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću članovima Predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine.

NOVOM MEDIJSKOM STRATEGIJOM SMANJUJU SE STEČENA PRAVA MANJINA

Nacrt nove medijske strategije Srbije neprimjeren je i neprihvatljiv za pripadnike manjinskih nacionalnih zajednica i njime se dodatno umanjuju njihova prava, naglasio je, učestvujući u završnoj raspravi povodom ovog dokumenta, koja je danas održana u Beogradu, potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Muhedin Fijuljanin.

26 GODINA OD ZLOČINA U ŠTRPCIMA

Na današnji dan, 27. februara 2019. godine navršava se 26 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) iz voza na relaciji Beograd-Bar oteli i ubili 20 putnika, među kojima je bilo 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedan strani državljanin afričkog ili arapskog porekla, čiji identitet nije utvrđen.

Close
Close