Vijesti

AKADEMIJA U ČAST 100 GODINA DŽEMIJETA

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisustvovala je u Nacionalnoj biblioteci u Prištini Akademiji povodom 100 godina od osnivanja "Džemijeta", političke organizacije građana Sandžaka, Kosova i Makedonije.

STUDIJSKI PROGRAM BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI NA DUNP

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji na čelu sa predsjednikom Vijeća Esadom Džudžom koju su činili prof. dr. Sait Kačapor potpredsjednik Vijeća i prof. dr. Sead Šemsović predsjednik Bošnjačkog prosvjetnog savjeta, sastali su se danas sa ministrom prosvjete Mladenom Šarčevićem u Beogradu. Sastanku je prisustvovao i rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Miladin Kostić.

IV. SUSRET BOŠNJAČKE OMLADINE

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) organiziralo je IV. susret bošnjačke omladine. Na ovom okupljanju pristiglo je oko 250 gostiju iz susjednih zemalja što ga čini najbrojnijim skupom do sada.

ZAVRŠENO KONSTITUISANJE SVIH ORGANA BNV

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo sastao se danas u Glavnom uredu Vijeća sa potpredsjednicima Vijeća, predsjednikom i zamjenikom predsjednika Izvršnog odbora kao i sa predsjednicima i zamjenicima predsjednika svih odbora BNV čije je konstituisanje danas završeno i razgovarao o realizovanju programa rada Vijeća zasnovanog na principu 4 plus 1.

Close
Close