Vijesti

Zaključci sa okruglog stola „Zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, osvrt na kulu Džephanu“

Okrugli sto „Zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, osvrt na kulu Džephanu“, organizovan u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru, 9. novembra 2023. godine, okupio je značajan broj predstavnika institucija i akademske i stručne javnosti regiona koji su na dva panela iznijeli stručna mišljenja na, javnosti predstavljen, projekat rekonstrukcije Sjeverne tabije sa kulom Džephanom na Novopazarskoj tvrđavi.

Predstavnici ODIHR-a posjetili BNV

Predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Franciscus Rujis i Iryna Shuliankova danas su posjetili Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastali sa predsjednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misalom Pramenković.

Predsjednica BNV se sastala sa roditeljima učenika OŠ "Desanka Maksimović"

Danas je predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, u čijoj delegaciji su bili predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin i stručne saradnice Jasmina Salihović i Esma Ljajić, održala sastanak sa roditeljima učenika Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru, koji je, prema tvrdnji roditelja, bio žrtva psihičkog našilja u školi.

Close
Close