Vijesti

POKUŠAJ DISKRIMINIRANJA BOŠNJAKA U PRIJEPOLJU

Nakon dobijenih informacija o aktuelnim događajima u Prijepolju i iz drugih sandžačkih općina a koje se odnose na dodjeljivanje imena pojedinim ulicama i trgu, Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje prijedloge imena koje su izdale komisije, posebno u prijepoljskoj općini.

PRIZNANJE ZA BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE

Bošnjačkom nacionalnom vijeću dodjeljena je zahvalnica za ukupan doprinos očuvanju i unapređenju nacionalnog i kulturnog identiteta i učešće u realizaciji kapitalnog izdanja višetomnog Rječnika bosanskog jezika autora Dževada Jahića.

DELEGACIJA BNV POSJETILA MEDRESU „BAKIJE HANUME“

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i članovi delegacije prof. dr. Sead Šemsović i prof. dr. Redžep Škrijelj posjetili su „Bakije hanume“ žensku medresu u Prijepolju i tom prilikom razgovarali sa rukovodstvom i učenicama ove srednjoškolske ustanove.

DELEGACIJA BNV POSJETILA OSNOVNU ŠKOLU U BRODAREVU

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo je sa saradnicima prof. dr. Seadom Šemsovićem i prof. dr. Redžepom Škrijeljem posjetio Osnovnu školu „Svetozar Makrović“ u Brodarevu u opštini Prijepolje gdje ih je dočekao direktor Amel Kurbegović sa saradnicima.

Close
Close