Vijesti

ČESTITKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BIH

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine novoizabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo, uputio je čestitku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću, u čestitki se kaže:

KONSTITUISAN NOVI SAZIV BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VIJEĆA

Danas je, 23. novembra 2018. godine u 13 časova, u Glavnom uredu Vijeća, konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća, održavanjem Konstitutivne sjednice i potvrđivanjem mandata izabranim vijećnicima sa tri liste koje su učestvovale na izborima održanim 4. novembra 2018. godine.

DAN SANDŽAKA: VEČE ĆAMILA SIJARIĆA U BOŠNJAČKOM NACIONALNOM VIJEĆU

Bošnjačko nacionalno vijeće u saradnji sa Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, priredilo je izložbu „Život Ćamila Sijarića – Cio svijet živi u Sandžaku“ kao posljednju u nizu manifestacija kojim se obilježava Dan Sandžaka. U okviru izložbe dodijeljena je i najviša književna nagrada Vijeća „Pero Ćamila Sijarića“ književniku Safetu Hadroviću Vrbičkom.

SANDŽAKLIJE OBILJEŽAVAJU DAN SANDŽAKA

Obilježavanje 20. novembra – Dana Sandžaka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću počelo je Svečanom akademijom u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru. Akademija je otvorena kazivanjem himne ZAVNOSA.

Close
Close