Vijesti

MEDIJI O IZBORIMA

N1 “Bošnjaci su na ovim izborima potvrdili da su zreo narod” Sulejman Ugljanin, nosilac liste “Samoopredjeljenje”, nakon održanih nedjeljnih izbora za savjete nacionalnih manjina u Srbiji, izjavio je kako je ta lista osvojila najviše glasova Bošnjaka na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

DELEGACIJA IZ BIH U POSJETI BNV

Delegacija iz Bosne i Hercegovine na čelu sa Edinom Mušićem, predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i potpredsjednikom SDA, posjetila je 2. novembra 2018. godine Bošnjačko nacionalno vijeće.

VRATITI RANIJE STEČENA PRAVA

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je Ustavnom sudu Republike Srbije inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

RAZVOJ SANDŽAKA ZAJEDNIČKI CILJ

Delegacija Bošnjaka Sandžaka, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin, gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac i predsjednici opština Sjenica i Tutin Hazbo Mujović i Kenan Hot boravila je u Republici Turskoj povodom proslave 29. oktobra – Dana Republike. Na poziv predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana prisustvovali su ceremoniji otvranja Aerodroma “Istanbul”, najvećeg aerodroma na svijetu.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA PRVAKE

Bošnjačko nacionalno vijeće je ove godine u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), za učenike prvog razreda u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku, obezbijedilo besplatne udžbenike, Čitanku i dodatke za grupu nacionalnih predmeta.

DELEGACIJA BNV NA PRIJEMU KOD AMBASADORA R. TURSKE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, poslanik u Vladi Republike Srbije, Enis Imamović i predsjednica Skupštine grada Novi Pazar, Ifeta Radončić prisustvovali su svečanosti povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Turske u ambasadi Republike Turske u Beogradu.

Close
Close