Vijesti

UPIS U BOŠNJAČKI BIRAČKI SPISAK DO 19. OKTOBRA 2018.

Bošnjaci 04. novembra 2018. godine biraju svoje predstavnike koji će imati legitimitet da vode razgovore, sa srpskim državnim organima o rješavanju statusa Bošnjaka, statusa Sandžaka i izgradnji institucija i zaštitnih mehanizama za opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku, Srbiji i Crnoj Gori.

RAZGOVORI O NASTAVKU DOBRE SARADNJE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednikom Vijeća, dr. Sulejmanom Ugljaninom boravila je danas u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Na sastanku sa predsjedavajućom Skupštine i premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Aidom Obuća i Emirom Okovićem, razgovarano je o međusobnoj saradnji sa posebnim osvrtom na kulturu i sport, a na osnovu nedavnog sporazuma Vlade sa Gradom Novi Pazar, Sandžak, Rebublika Srbija.

BOŠNJACI ZA EU I NATO

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva sve Bošnjake porijekolom iz Sandžaka koji žive u Republici Makedoniji da na referendumu 30. septembra 2018. godine glasaju ZA i time otklone sve prepreke za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke.

Close
Close