Vijesti

15. JULI – DAN DEMOKRATIJE I NACIONALNOG JEDINSTVA

Govor predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejmana Ugljanina na prijemu održanom u okviru programa obilježavanja “15. jula – Dana demokratije i nacionalnog jedinstva Turske” u Novom Pazaru, 13. jula 2018. godine. “Poštovani građani Sandžaka, prijatelji Turske, Vaša ekselencijo, gospodine ambasadore Republike Turske u Srbiji, gospodine Tanžu Bilgić,

INAUGURACIJA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE TURSKE

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan uputio je poziv za inauguraciju dr. Sulejmanu Ugljaninu, predsjedniku Bošnjačkog nacionalnog vijeća povodom preuzimanja dužnosti predsjednika, koja će se održati 9. jula 2018. godine u Predsedničkoj palati u Ankari.

CILJ JE DA SANDŽAK DOBIJE MJESTO U EU

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr. Sulejman Ugljanin govorio je o najznačajnijim aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i događajima u mjesecu junu od značaja za Bošnjake.

DIJALOG U INTERESU GRAĐANA SANDŽAKA

  Na inicijativu ambasada grupe „Prijatelji Sandžaka“, juče je u rezidenciji ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu organizovan razgovor na temu trenutnog socio-ekonomskog stanja i prijedlozima za poboljšanje uslova života u Sandžaku.

Close
Close