Vijesti

USPJEŠNO REALIZOVAN PROJEKAT STUDIJSKOG PUTOVANJA U BIH

Bošnjačko nacionalno vijeće u saradnji sa Udruženjem za mir, obrazovanje i kreativnost iz Bosne i Hercegovine, organizovalo je studijsko putovanje za učitelje i nastavnike koji su doprinijeli implementaciji nastave na bosanskom jeziku kao i nastavnike čija su djeca ostvarila odličan rezultat na opštinskom takmičenju.

PREDSTAVNICI UNIVERZITETA „SABAHETIN ZAIM“ POSJETILI BNV

Predstavnici istanbulskog Univerziteta „Sabahetin Zaim“ posjetili su Bošnjačko nacionalno vijeće. Fatih Pehlivan, koordinator za međunarodne projekte upoznao je rukovodstvo Vijeća sa programima koje kao univerzitet sprovode u Sandžaku kao i uslovima i mogućnostima upisa i studiranja na Univerzitetu „Sabahetin Zaim“.

UČENICI IZ PRIJEPOLJA POSJETILI BNV

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je studijsko putovanje za 200 učenika osnovnih škola iz Prijepolja koji izučavaju bosanski jezik sa elementima nacionalne kulture kao izborni predmet na izložbu tradicionalnog streličarstva „Kemankeš“.

ODRŽANA OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ BOSANSKOG JEZIKA

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Ministarstva prosvjete i osnovnih škola, u subotu 28. aprila 2018. godine su u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, održana općinska takmičenja iz bosanskoga jezika i jezičke kulture za učenike petog, šestog, sedmog i osmog  razreda, za školsku 2017/2018. godinu.

PREPORUKE ZA UČENIKE ZA STUDIJE U REPUBLICI TURSKOJ

Učenici završne godine srednjih škola u Sandžaku koji su konkurisali za studiranje u Republici Turskoj, sa svojim roditeljima, posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i pogledali izložbu tradicionalnog turskog streličarstva „Kemankeš“.

Close
Close