Vijesti

Održan javni čas historije u BNV

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, održan je javni čas historije povodom sjećanja na šehide Hadžeta, u cilju podsjećanja javnosti na povijest o strijeljanju sandžačke elite na Hadžetu, u Novom Pazaru, u periodu 1943-1944. godine.

Delegacija Evropske unije u Srbiji posjetila BNV

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se danas sa ambasadorom Evropske unije u Srbiji Nj. E. g. Emanuele Giaufret, ambasadorom Slovenije u Srbiji Nj. E. g. Damjanom Bergantom, zamjenikom ambasadora Francuske Fatihom Akcalom i savjetnicom za pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Gordanom Arackić.

Predstavnici Odbora za kulturu BNV gostovali na Sandžak televiziji

Predstavnici Odbora za kulturu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću Emina Ganić i Muzafer Župljanin, kao i umjetnik Elvir Masličić gostovali su na Sandžak televiziji u emisiji „Tema dana“, povodom održane međunarodne Likovne kolonije „Sjenica 2023“ u organizaciji Vijeća, kojoj je domaćin bila opština Sjenica.

Posjeta OŠ “Vladimir Perić Valter" u Prijepolju

Predstavnici Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su prijepoljsku Osnovnu školu “Vladimir Perić Valter" i tom prilikom sa predstavnicima uprave škole razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku na teritoriji općine Prijepolje i procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Close
Close