Vijesti

Vijeće učestvovalo na Sajmu roditeljstva u Novom Pazaru

Bošnjačko nacionalno vijeće je učestvovalo na Sajmu roditeljstva, održanom u Predškolskoj ustanovi “Dječija radost” u Novom Pazaru. Ovaj događaj se organizira već drugu godinu zaredom, a održan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Gradom Novi Pazar.

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji poziva birače koji žive izvan BiH da se prijave da glasaju na lokalnim izborima

Prilikom posjete Bošnjačkom nacionalnom vijeću i predsjednici dr. Misali Pramenković, konzul-žeran Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru gospođa Selma Užičanin je uputila molbu BNV-u da, putem sajta i društvenih mreža, prenese poziv Konzulata svim biračima koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se prijave da glasaju na lokalnim izborima koji će se održati 06. 10. 2024. godine.

Donesena Rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih naroda o sjećanju na genocid nad Bošnjacima Sigurne zone UN Srebrenica je iskorak svijeta u pravom smjeru

Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća, koji okuplja bošnjačka vijeća i organizacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i bošnjačke predstavnike u Konsultativnom vijeću zajednica Kosova, izražava zahvalnost Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija koja je na sjednici održanoj 23. maja 2024. godine usvojila Rezoluciju o sjećanju na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, 11. jula 1995. godine.

Close
Close