Vijesti

Delegacija BNV na obilježavanju Dana Tehničke škole u Tutinu

Prigodnim programom u Tehničkoj školi u Tutinu po prvi put je obilježen 2. april - Dan škole. Delegacija Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku, na čelu sa predsjednikom Odbora dr. Dženisom Šaćirovićem, a koju su činile i članice mr. Alisa Džemić i mr. Sibela Hodžić, kao i član Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća prof. dr. Kemal Džemić, prisustvovala je manifestaciji.

Delegacija BNV na iftaru Ambasade R. Turske u Beogradu

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednicom dr. Misalom Pramenković, prisustvovala je tradicionalnom iftaru u Beogradu, koji je, za predstavnike javnog života Bošnjaka Sandžaka, upriličio ambasador Republike Turske u Republici Srbiji NJ. E. gospodin Hami Aksoy.

Delegacija BNV na iftaru u organizaciji Konzulata R. Turske u Novom Pazaru

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, u čijoj delegaciji su bili predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Curić i dr. Mustafa Fetić, prisustvovala je iftaru u organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, koji je priredio NJ. E. konzul Osman Pešmen. 

Close
Close