Vijesti

Predsjednik Odbora za informisanje učestvovao u radionici “Prepoznavanje diskriminacije, ostvarivanje zakonskih prava, senzibilizacija u multikulturalnom kontekstu”

U utorak, 6. juna 2023. godine u Novom Pazaru, u Kongresnoj sali hotela "Pasha", održana je radionica pod nazivom “Prepoznavanje diskriminacije, ostvarivanje zakonskih prava, senzibilizacija u multikulturalnom kontekstu”, u organizaciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u koordinaciji sa mrežom svojih povjerenika.

Predsjednik Odbora za informisanje učestvovao u dijalogu o primjeni Zakona o javnom informisanju i medijima

U ponedjeljak, 29. maja 2023. godine u prostorijama OEBS u Beogradu, organiziran je Razgovor o projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa u organizaciji Misije OEBS u Srbiji, Centra za održive zajednice, kao i Filološkog fakulteta iz Novog Sada. Učešće u dijalogu o primjeni Zakona o javnom informisanju i medijima uzeo je, ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Odbora za informisanje na bosanskom jeziku Alen Omerović.

Delegacija BNV prisustvovala svečanosti povodom Dana Univerziteta u Novom Pazaru

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili predsjednica Vijeća dr. Misala Pramenković, predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Mustafa Fetić i šef Kabineta Semir Madžgalj, prisustvovala je danas, 25. 05. 2023. godine svečanosti povodom Dana Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, koja je upriličena u ljetnoj bašti Univerziteta.

Close
Close