Vijesti

BNV posjetio ministar Tomislav Žigmanov

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se danas, 24. maja 2023. godine, u Glavnom uredu Vijeća, sa ministrom za ljudska i manjinskih prava i društveni dijalog u Vladi R. Srbije gospodinom Tomislavom Žigmanovim.

Održan seminar „Didaktička igra kao siguran put u spoznajnom razvoju kognitivnih sposobnosti i emocionalne inteligencije, s fokusom na razvoj govora i učenje bosanskog jezika“

Bošnjačko nacionalno vijeće, u saradnji sa Bosanskom medijskom grupom iz Tuzle i Centrom za unapređenje obrazovanja i odgoja na bosanskom jeziku “Isa-beg Ishaković” organiziralo je seminar pod nazivom: „Didaktička igra kao siguran put u spoznajnom razvoju kognitivnih sposobnosti i emocionalne inteligencije, s fokusom na razvoj govora i učenje bosanskog jezika“, namijenjen za nastavnike bosanskog jezika i književnosti i nastavnicima razredne nastave u Sandžaku.

Predsjednik Izvršnog odbora prisustvovao otvorenju Barbarosa Hajredin-paša džamije u Istanbulu

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Fuad Baćićanin boravio je u zvaničnoj posjeti Istanbulu, tokom koje, zajedno sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom, predsjednikom Skupštine R. Turske Mustafom Šentopom, turskim reisom Ali Erbašom, potpredsjednikom Skupštine Republike Srbije Usamom Zukorlićem, predsjednikom SDA Sandžaka dr. Sulejmanom Ugljaninom i potpredsjednikom Vlade Crne Gore Ervinom Ibrahimovićem, presjekao vrpcu na otvorenju džamije Barbarosa Hajredin-paša.

Close
Close