Vijesti

Odbori Vijeća uputili zahtjeve ministarstvima za izmjenu Zakona o državnim i ostalim praznicima

Odbor za službenu upotrebu jezika i pisma i Odbor za kontrolu i nadzor ostvarivanja prava Bošnjaka Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputili su jučer Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zahtjev za izmjenu Zakona o državnim i ostalim praznicima vezana za normativni okvir nacionalnih blagdana Bošnjaka u Srbiji i zahtjev za izmjenu podzakonskih akata.

Vijeće učestvovalo na Sajmu roditeljstva u Novom Pazaru

Bošnjačko nacionalno vijeće je učestvovalo na Sajmu roditeljstva, održanom u Predškolskoj ustanovi “Dječija radost” u Novom Pazaru. Ovaj događaj se organizira već drugu godinu zaredom, a održan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Gradom Novi Pazar.

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji poziva birače koji žive izvan BiH da se prijave da glasaju na lokalnim izborima

Prilikom posjete Bošnjačkom nacionalnom vijeću i predsjednici dr. Misali Pramenković, konzul-žeran Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru gospođa Selma Užičanin je uputila molbu BNV-u da, putem sajta i društvenih mreža, prenese poziv Konzulata svim biračima koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se prijave da glasaju na lokalnim izborima koji će se održati 06. 10. 2024. godine.

Close
Close