Vijesti

Konferencija Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća u Sarajevu

Nakon 12. sjednice Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća održanoj u prostorijama VKBI u Sarajevu, održana je konferencija za medije tokom koje se govorilo o aktivnijoj ulozi institucija Bosne i Hercegovine pružanju podrške bošnjačkom narodu u državama regiona, posebno u pogledu konzumiranja prava iz oblasti temeljnih identitetskih pitanja.

Održana 12. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća u Sarajevu

U prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca 23. 12. 2023. godine, održana je 12. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća kojom je predsjedavao predsjedavajući Ureda Suljo Mustafić (BVuCG). Sjednici su prisustvovali Hasnija Tuna Muratagić i Emir Zlatar (VKBI BIH), Misala Pramenković, Fuad Baćićanin i Sead Šemsović (BNV u Srbiji), Mirsad Rastoder (BVuCG), Kadro Kulašin (KBŽVRH), Dževad Hot (BNVRSM), Eldin Kajević (KBSA), Almedin Fejza i Agim Ferati (KVZ Kosova), te predsjednici odbora Ureda Dževad Jahić i Enver Imamović, kao gošća sjednici je prisustvovala savjetnica predsjednice Kosova gđa Donika Kadaj.

Delegacija BNV na svečanoj Akademiji VKBI u Sarajevu

Delegacija BNV, koju su činili predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, prisustvovala je svečanoj Akademiji koju je organiziralo Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u velikoj sali Bošnjačkog instituta - Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu.

Delegacija BNV na sastanku sa predsjedavajućim Doma naroda Kemalom Ademovićem

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, u čijoj delegaciji je bio i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, prisustvovala je danas sastanku sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodinom Kemalom Ademovićem. Inicijativa za sastanak došla je od Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća.

BNV posjetila parlamentarna delegacija Republike Turske

Parlamentarna delegacija Republike Turske, koju je predvodio narodni poslanik i bivši ministar unutrašnjih poslova R. Turske Selami Altinok, kao i generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Osman Pešmen, posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastala sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković.

Close
Close