Vijesti

Načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić posjetio Vijeće

Danas je Bošnjačko nacionalno vijeće posjetio načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru gospodin Nermin Ljajić sa saradnicima, Draganom Đurovićem načelnikom policije i Irmom Kolašinac načelnicom saobraćajne policije, i sastao se sa rukovodstvom Vijeća, predsjednikom Izvršnog odbora dr. Fuadom Baćićaninom, potpredsjednicima dr. Mustafom Fetićem i dr. Jasminom Curić i sekretarom Samerom Jusovićem.

Poziv Bošnjacima da se prijave na konkurs MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za prijem saobraćajnih i graničnih policajaca. Tim povodom, rukovodstvo Vijeća razgovaralo je sa predstavnicima Policijske uprave u Novom Pazaru o organizaciji promotivne kampanje sa ciljem prijavljivanja na konkurs što većeg broja Bošnjaka.

Održana 10. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća u Crnoj Gori

Ured za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća, koje okuplja bošnjačka vijeća iz Bosne i Hercegovine (Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca), Srbije (Bošnjačko nacionalno vijeće), Crne Gore (Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori), Sjeverne Makedonije (Bošnjačko nacionalno vijeće Sjeverne Makedonije), Hrvatske (Koordinacija bošnjačkih županijskih vijeća Republike Hrvatske), Sjedinjenih američkih država i Kanade (Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike) i Kosova (bošnjački predstavnici u Konsultativnom vijeću zajednica pri Kabinetu predsjednika Kosova), održali su 10. redovnu sjednicu u Rožajama, u Crnoj Gori.

Close
Close