Vijesti

Delegacija BNV posjetila osnovne škole u Sjenici

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, nakon novopazarskih osnovnih škola delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili sekretar Samer Jusović, predsjednica Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku Elvira Đekić, zamjenica predsjednice Odbora Azemina Bojadžić i stručna saradnica za obrazovanje Esma Brunčević, posjetila je danas osnovne škole „Dr. Dževad Ljajić“, Duga Poljana i „Rifat Burdžević Tršo“, Karajukića bunari i tom prilikom se sastala sa direktorom i rukovodstvom škola.

Delegacija BNV posjetila osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Bratstvo“ u Novom Pazaru

Nakon posjete osnovnim školama „Desanka Maksimović“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Avdo Međedović“, delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednikom Izvršnog odbora dr. Fuadom Baćićaninom, je posjetila osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Bratstvo“ u Novom Pazaru i tom prilikom se sastala sa direktorima ovih škola kako bi razgovarali o pitanjima od značaja za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Delegacija BNV posjetila osnovne škole u Novom Pazaru

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednikom Izvršnog odbora dr. Fuadom Baćićaninom, danas je posjetila osnovne škole „Desanka Maksimović“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru. Tom prilikom delegacija se sastala sa direktorima ovih škola kako bi razgovarali o pitanjima od značaja za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Ministrica prosvjete posjetila Bošnjačko nacionalno vijeće

Ministrica prosvjete prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, u čijoj delegaciji su bili državni sekretar Jasmin Hodžić, posebni savjetnik Miodrag Milovanović kao i gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac, posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i susrela se sa rukovodstvom Vijeća, predvođenim predsjednikom dr. Adelom Slatinom.

Generalni konzul Republike Turske posjetio Bošnjačko nacionalno vijeće

Danas je Bošnjačko nacionalno vijeće posjetio generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru, Nj. E. gospodin Osman Pešmen. Tokom posjete, gospodin Pešmen se susreo sa predsjednikom Vijeća, dr. Adelom Slatinom, u čijoj su delegaciji bili i dr. Fuad Baćićanin, predsjednik Izvršnog odbora, te Samer Jusović, sekretar Vijeća.

Close
Close