Vijesti

Predstavnici Odbora za obrazovanje BNV nastavili sa posjetama školama u Sandžaku

Dana 05. 05. 2023. godine, predstavnici Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Jošanica“, „Mur“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ i za učenike u nastavi na bosanskom jeziku predali komplete lektira koje će doprinijeti kvalitetu nastave, jer predstavljaju važan sadržaj u okviru obrazovanja, a vrijedna su donacija anonimnog donatora.

Delegacija BNV u posjeti novopazarskim srednjim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, nakon novopazarskih osnovnih škola i škola u Tutinu, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas srednje škole Ekonomsko – Trgovinsku školu, Medicinsku školu „Dva heroja“ i Gimnaziju u Novom Pazaru i tom prilikom se sastala sa predstavnicima uprava škola.

BNV posjetili predstavnici Zajednice sandžačke dijaspore

Dana 26. 04. 2023. godine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, sastala se sa predsjednikom Zajednice sandžačke dijaspore, gospodinom Mithatom Mujovićem, u čijoj delegaciji je bio i Nihad Gegić, predsjednik ZSD za Austriju.

Delegacija BNV u posjeti tutinskim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, nakon novopazarskih osnovnih škola, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Rifat Burdžović Tršo“, Gimnaziju i Tehničku školu u Tutinu i tom prilikom se sastala sa direktorima škola.

Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas novopazarske osnovne škole „Avdo Međedović, „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ i „Bratstvo“ i tom prilikom se sastala sa direktorima škola.

Close
Close