Vijesti

NASILNO NAMETANJE SRPSKE NACIONALNE KULTURE BOŠNJAČKOJ DJECI

Bošnjačko nacionalno vijeće oštro osuđuje uputstvo Ministarstva prosvjete nauke i tehnološkog razvoja koji je posredstvom Školske uprave upućen svim direktorima odgojno-obrazovnih ustanova u Sandžaku za čitanje teksta u školama, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, praznika koji od nedavno proslavljaju Srbi kao većinski narod u Republici Srbiji.

Poništiti političku dobit ostvarenu genocidom

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća uputila je pismo predsjednici Vlade Srbije i ambasadama „Prijatelji Sandžaka“ u Beogradu u kojem zahtjeva da se poništi politička dobit ostvarena genocidom u Bosni i Hercegovini.

Zaustaviti i onemogućiti političku dobit ostvarenu udruženim zločinačkim poduhvatom i genocidom

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić upila je danas dopis visokom predstavniku međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Kristijanu Šmitu sa zahtjevom da u Bosni i Hercegovini izmjenama Ustava i zakonskim rješenjima zaustavi i onemogući dobit ostvarenu udruženim zločinačkim poduhvatom i genocidom tokom agresije srpskih oružanih snaga na Bosnu i Hercegovinu.

Povelja bosanskog bana Kulina: Rodni list bosanske državnosti

Povelja bosanskog bana Kulina je napisana 29. augusta 1189. godine na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom. Ovaj dokument je ne samo najstariji dosad pronađeni očuvani bosanski državni dokument, nego je Povelja bosanskog bana Kulina i najstariji državni dokument kod svih južnoslavenskih naroda i država.

Program stručne prakse OEBS-a

Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog raspisali su poziv za stručnu praksu za mlade koji su nedavno diplomirali.

Close
Close