Vijesti

Predstavnici Odbora za obrazovanje u posjeti novopazarskim školama

Predstavnici Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“, „Stefan Nemanja“ i „Vuk Karadžić“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o postignutim uspjesima na polju implementacije nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Delegacija BNV na tradicionalnom iftaru Ambasade R. Turske

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili predsjednica dr. Misala Pramenković, predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin i potpredsjednik dr. Edin Numanović, prisustvovala je tradicionalnom iftaru u Beogradu, koji je za predstavnike javnog života Bošnjaka Sandžaka upriličio ambasador Republike Turske u R. Srbiji Nj. E. gospodin Hami Aksoy.

Likovni nagradni konkurs „Boje moje zastave“

Bošnjačko nacionalno vijeće u okviru programa obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave i u cilju afirmacije nacionalnih simbola sandžačkih Bošnjaka, raspisuje nagradni likovni konkurs “BOJE MOJE ZASTAVE”, za najbolji likovni rad koji obrađuje temu bošnjačke nacionalne zastave.

Close
Close