Vijesti

Poziv za mlade: OBUKA ZA IT U ISTANBULU

BIGMEV i Fondacija “Alija Izetbegović” u partnerstvu sa Istanbul Ticaret University i International University of Sarajevo, pokreću pilot-projekat obuke na radnom mjestu za mlade kandidate iz oblasti informacionih tehnologija (IT), koji će se realizirati u Istanbulu, Republika Turska, u periodu od septembra 2022. do septembra 2023. godine. Tokom programa učesnicima će, između ostalog, biti obezbjeđeno:

OPŠTINA SJENICA DA PRESTANE SA DISKRIMINACIJOM BOŠNJAKA

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je mjeru opomene Opštini Sjenica zbog nepostupanja po preporuci Povjerenice i naložila da u roku od 30 dana uzme u razmatranje prijedloge Bošnjačkog nacionalnog vijeća kada su u pitanju izmjene članova školskog odbora u osnovnim školama „12. decembar“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ kao i gimnaziji „Jezdimir Lović“.

PUNA PODRŠKA EVROPSKIM INTEGRACIJAMA

Zamjenici ambasadora 16 zemalja Evropske unije u Republici Srbiji predvođeni zamjenicom šefa Delegacije EU Matejom Norčić Štamcar posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i sastali se sa rukovodstvom Vijeća.

JAČANJE INSTITUCIONALNIH VEZA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić sastala se danas sa premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem u sjedištu Vlade u Sarajevu.

Close
Close