Vijesti

BNV posjetili predstavnici Ambasade Holandije i Ambasade Velike Britanije

Predstavnici Ambasade Holandije u Republici Srbiji, savjetnica za politička pitanja Sterre Raterman, regionalna koordinatorka Nona de Jonge iz Ambasade u Sarajevu, savjetnica za bezbjednost Jelena Radoman i politički sekretar u Ambasadi Velike Britanije Džek Votson, posjetili su Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastali sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković.

BNV zahtijeva zaštitu kulturne i historijske baštine Bošnjaka

Bošnjačko nacionalno vijeće je utvrdilo nišane za kulturno dobro od posebnog značaja Odlukom o utvrđivanju pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara od posebnog značaja za bošnjačku nacionalnu zajednicu ("Sl. glasnik RS", br. 97/2013 i 82/2016), a u skladu sa članom 18. Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Predsjednica BNV dr. Pramenković za Euronews.Serbia o incidentu u Priboju

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković govorila je o događajima u Priboju, kada se noć uoči Božića, ispred crkve, slavilo uz sliku Pavla Đurišića, zločinca koji je poznat po zločinima nad Bošnjacima u Drugom svjetskom ratu, a na sam Bozić se u lokalnom klubu pjevalo "Božić je - pucaj u džamije".

Bosnjačko nacionalno vijeće izražava zabrinutost i osuđuje nasilničko ponašanje i fašističke izjave u sandžačkim gradovima

U Priboju se noć uoči Božića, ispred crkve, slavilo uz sliku Pavla Đurišića, zločinca koji je poznat po zločinima nad Bošnjacima u Drugom svjetskom ratu, a na sam Bozić se u lokalnom klubu pjevalo "Božić je - pucaj u džamije", dok je u Novom Pazaru organizirana provokativna povorka kamiona šlepera sa zastavama i trubama kroz centar grada.

Poziv Bošnjacima da se prijave na novi konkurs MUP-a

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva sve zainteresirane Bošnjake da aktivno učestvuju u ovom konkursu, tako što će u prijavi naglasiti svoju nacionalnu pripadnost kako bi doprinijeli izgradnji ravnoteže u nacionalnoj strukturi državnih organa, naročito u opštinama Sandžaka.

Close
Close