Vijesti

Hana Bojadžić: Doživotna svjetla

Drugo mjesto na literarnom konkursu "Moj bosanski, moje bogatstvo" osvojila je Hana Bojadžić. Hana je učenica Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Pazara, a njena pjesma kojom je osvojila drugo mjesto zove se "Doživotna svjetla".

Atifa Jusufović: Moj bosanski, moje bogatstvo

Ove godine komisija je odlučila da treće mjesto na literarnom konkursu "Moj bosanski, moje bogatstvo" zauzmu dvije učenice srednjih škola. Tako je pored Sare Dolovac, treće mjesto osvojila i Atifa Jusufović. Atifa pohađa srednju školu Gimnaziju u Tutinu, a u nastavku ostavljamo njen rad u cjelosti:

Selma Jašarević: Moj bosanski, moje bogatstvo

Predstavljamo vam rad učenice Selme Jašarević iz Osnovne škole "Avdo Međedovič" koja je osvojila treće mjesto na literarnom konkursu "Moj bosanski, moje bogatstvo". Literarni konkurs realizovali smo u okviru obilježavanja Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.

SASTANAK DELEGACIJE BNV U MINISTARSTVU KULTURE

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa potpredsjednikom Vijeća, dr. Fuadom Baćićaninom posjetila je Ministarstvo kulture Republike Srbije i sastali se sa Danijelom Vanušić, pomoćnicom ministra i Vukicom Kilibardom, sekretarom u Ministarstvu kulture.

29 GODINA OD ZLOČINA U ŠTRPCIMA

27. februara 2022. godine navršava se 29 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) iz voza na relaciji Beograd-Bar otjeli i ubili 20 putnika, među kojima je bilo 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedan strani državljanin afričkog ili arapskog porijekla, čiji identitet nije utvrđen.

Close
Close