Vijesti

PREDSJEDNICA VIJEĆA UPUTILA PISMO ERDOGANU, DŽAFEROVIĆU I IZETBEGOVIĆU

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas pismo predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću i predsjedniku Stranke demokratske akcije Bakiru Izetbegoviću u kojem ih je upoznala sa trenutnom političkom situacijom u Sandžaku.

103 GODINE SJENIČKE KONFERENCIJE

Danas se navršava 103 godine od Sjeničke konferencije 1917. godine kada je dvanaest sandžačkih legitimno izabranih gradonačelnika donijelo Rezoluciju sa konkretnim prijedlogom za trajno rješenje statusa Sandžaka i statusa građana Sandžaka.

POSJETA PREDSTAVNIKA ORGANIZACIJE MILLÎ GÖRÜŞ

Predstavnici organizacije „Millî Görüş“ predvođeni Edinom Salkovićem predsjednikom organizacije za Balkan, posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreli sa predsjednicom Vijeća, dr. Jasminom Curić.

BOŠNJAČKO NACIONALNO VIJEĆE ODRAŽAVA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić održala je danas sastanke sa predstavnicima bošnjačkih stranaka u Sandžaku na kojima su razmatrani načini udruživanja izbornih rezultata i zajedničko djelovanje bošnjačkih stranaka radi postizanja ciljeva od opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

BNV ORGANIZUJE SASTANKE SA BOŠNJAČKIM STRANKAMA U SANDŽAKU

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je poziv bošnjačkim strankama u Sandžaku za razgovore na kojima će biti razmotreni načini udruživanja izbornih rezultata i zajedničko djelovanje bošnjačkih stranaka radi postizanja ciljeva od opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

Close
Close