Vijesti

Delegacija BNV u posjeti tutinskim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, nakon novopazarskih osnovnih škola, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Rifat Burdžović Tršo“, Gimnaziju i Tehničku školu u Tutinu i tom prilikom se sastala sa direktorima škola.

Delegacija BNV u posjeti novopazarskim osnovnim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas novopazarske osnovne škole „Avdo Međedović, „Halifa bin Zaid Al Nahjan“ i „Bratstvo“ i tom prilikom se sastala sa direktorima škola.

Predstavnici Odbora za obrazovanje u posjeti novopazarskim školama

Predstavnici Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“, „Stefan Nemanja“ i „Vuk Karadžić“ i tom prilikom sa predstavnicima uprava škola razgovarali o postignutim uspjesima na polju implementacije nastave na bosanskom jeziku i samom procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Delegacija BNV na tradicionalnom iftaru Ambasade R. Turske

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili predsjednica dr. Misala Pramenković, predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin i potpredsjednik dr. Edin Numanović, prisustvovala je tradicionalnom iftaru u Beogradu, koji je za predstavnike javnog života Bošnjaka Sandžaka upriličio ambasador Republike Turske u R. Srbiji Nj. E. gospodin Hami Aksoy.

Close
Close