Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

APEL GRAĐANIMA SANDŽAKA DA POKAŽU SOCIJALNU ODGOVORNOST I SAMODISCIPLINU

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka da što ozbiljnije shvate opasnost od virusa Covid-19 i da se najstrožije pridržavaju propisanih mjera te uputstava zdravstvenih stručnjaka i institucija. 
 
Pozivamo Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na samodisciplinu koja podrazumijeva poštovanje propisanih mjera i veliku dozu odgovornosti prema sebi i ljudima oko sebe kako bi zaštitili svoj dom, svoju zajednicu, svoj grad i šire. 
 
Molimo vas da vaše lične kontakte i izlaske iz vaših domova svedete na najneophodnije, te da se pridržavate uputstava o održavanju socijalne distance na javnim mjestima.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće poziva Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na solidarnost i humanost u ovim teškim i izazovnim trenucima za sve nas. 
 
Pandemija virusa Covid-19 je globalna pojava koja pogađa sve nas i jedino striktnim poštovanjem propisanih mjera i uputstava zdravstvenih ustanova i institucija možemo pobijediti ovu zarazu. 
 
Neka naše zajednice budu primjer zdravih sredina koje smo odbranili socijalnom disciplinom koja je Bošnjacima svojstvena te izolacijom i uzdržavanjem od izlaska iz kuća bez prijeke potrebe.
 

Povezane objave

Close
Close