Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Delegacija Vijeća u posjeti Bošnjacima Burse

Delegacija BNV, koju čine potpredsjednik dr. Mustafa Fetić i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, posjetila je 14. i 15. januara ove godine Bošnjake u Bursi i prisustvovala godišnjoj manifestaciji u organizaciji Bursa Bosna Sandžak derneka. Svečanosti pod nazivom "Večer jedinstva", pored članova udruženja, prisustvovao je veliki broj gostiju iz drugih gradova i drugih bošnjačkih udruženja iz Turske, gradonačelnik grada Bursa, narodni poslanici iz Burse, kao i delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, grada Novog Pazara i opština Tutin i Prijepolje.

Pored predsjednika Udruženja Bosna Sandžak iz Burse Jusufa Ozturka, gradonačelnika Burse Alinura Aktaša, narodnih poslanika, prisutnima se, u ime BNV, obratio dr. Fuad Baćićanin koji se ispred najvišeg predstavničkog tijela sandžačkih Bošnjaka zahvalio domaćinima i gradonačelniku Burse na pozivu i gostoprimstvu, te podržao snaženje veza dviju prijateljskih zemalja, kao i dva bratska naroda, Turaka i Bošnjaka. "Bošnjačko nacionalno vijeće ima dobru saradnju sa gotovo svim bošnjačkim udruženjima u Turskoj, ali je tu saradnju, na dobrobiti svih, potrebno još više jačati i učvršćivati", rekao je, između ostalog, Baćićanin.

Tokom dvodnevne posjete, a u pratnji domaćina, delegacija iz Sandžaka posjetila je firmu gospodina Zarifa Alpa, koji je porijeklom iz Sandžaka, a zatim obišla i modernu i savremeno opremljenu novosagrađenu bolnicu u centru Burse, čiji je suvlasnik narodni poslanik AK partije iz Burse dr. Mustafa Esgin.

U okviru posjete Bursi, delegacija BNV je imala niz značajnih posjeta i sastanaka.

Povezane objave

Close
Close