Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

JAČANJE INSTITUCIONALNIH VEZA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić sastala se danas sa premijerom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalićem u sjedištu Vlade u Sarajevu.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj situaciji u Srbiji i Bosni i Hercegovini sa naglaskom da se problemi u Bosni i Hercegovini zapravo reflektuju na cijeli region, te da su posljednja dešavanja u Sandžaku samo slika stanja u Bosni.

Predsjednica Vijeća upoznala je premijera Novalića sa aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, kao i sa izazovima sa kojima se susreću Bošnjaci u Srbiji i konkretnim prijedlozima Bošnjačkog nacionalnog vijeća za njihovo rješavanje.

Izražena je spremnost na konkretniju podršku radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća na poljima kulture, identiteta, tradicije i realizaciju zajedničkih projekata koji će osnažiti ulogu bošnjačkog naroda u Republici Srbiji, te o jačanju institucionalnih veza kako sa Bošnjacima u Sandžaku tako i onima koji su trenutno u dijaspori. Povezane objave

Close
Close