Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

KONSTITUISAN NOVI SAZIV VIJEĆA

Danas je, 12. decembra 2022. godine u 10 časova, u Glavnom uredu Vijeća, konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Većina koja će upravljati predstavničkim tijelom Bošnjaka još nije formirana, ali je postignut dogovor da prva redovna sjednica bude održana 26. decembra ove godine.

Konstitutivnoj sjednici Vijeća prisustvovao je i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tomislav Žigmanov.


„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je partner njima u ostvarivanju manjinskih prava, bićemo podrška njihovim nastojanjima. Nastojat ćemo ostvariti jedan kunsultativni, interaktivni odnos sa svim nacionalnim savjetima nacionalnih manjina u Republici Srbiji, njih je 23 i onda kao platforma sa tijelima vlasti, na centralnom nivou i u lokalnim zajednicama, kreativno budemo u funkciji i budemo podrška njihovim nastojanjima u ostvarivanju njihovih interesa i manjinskih prava“, rekao je Žigmanov.

Predstavnici izbornih lista su potvrdili da još nije postignut dogovor o većini, ali su izrazili spremnost da budu jedinstveni i sve liste učestvuju u budućem upravljanju Vijećem.
Povezane objave

Close
Close