Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PISMO PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas pismo članu Predsjedništva BiH, gospodinu Šefiku Džaferoviću. 
 
U pismu se navodi:
 
„Poštovani gospodine Džaferović,
 
Bošnjaci Sandžaka osjećaju naročitu zahvalnost prema Bosni i Hercegovini zbog velikodušne pomoći upućene iz Vaše države tokom ljeta prošle godine, za vrijeme udarnog talasa virusa u Sandžaku. 
 
Dijelimo Vašu tugu zbog velikog broja umrlih u BiH tokom posljednjih mjeseci i ovim putem izražavamo najdublje saosjećanje sa porodicama preminulih. 
 
Pojedinci i humanitarne organizacije iz Sandžaka su već pokrenuli nekoliko humanitarnih akcija putem kojih se prikuplja pomoć za zdravstvo BiH. 
 
Bošnjaci i svi ostali građani Sandžaka pokušavaju da kroz svoje skromne doprinose pomognu svojim sunarodnicima i svim ostalim građanima Bosne i Hercegovine. 
 
Sandžak neće zaboraviti podršku i pomoć pruženu iz Bosne i Hercegovine tokom najtežih trenutaka za naš narod. 
 
Poštovani gospodine Džaferović, Bošnjačko nacionalno vijeće u svojstvu krovne institucije Bošnjaka Vam stoji na raspolaganju ukoliko smatrate da Vam možemo pomoći tokom ovih izazovnih trenutaka za zdravstveni sistem Vaše zemlje i za sve građane Bosne i Hercegovine. Budite slobodni da nas kontaktirate sa prijedlozima za organizaciju pomoći iz Sandžaka.
 
Primite izraze mojeg najvišeg poštovanja.
 
Dr. Jasmina Curić
Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća“
 

Povezane objave

Close
Close