Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POČELE POSJETE ŠKOLAMA U OKVIRU PROGRAMA PROMOCIJE NASTAVE NA BOSANSKOM JEZIKU

Bošnjačko nacionalno vijeće započelo je danas posjete sandžačkim školama u okviru programa promocije nastave na bosanskom jeziku kojim se želi povećati broj učenika u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku. 
 
U okviru tog programa, delegacija Vijeća posjetila je danas novopazarsku srednju školu za dizajn tekstila i kože i tom prilikom se srela sa predstavnicima uprave ove škole. 
 
Na sastanku je bilo razgovora o zajedničkom djelovanju Vijeća i škole u realizaciji oglednih časova za potrebe nastave na daljinu u kojima bi učestvovali učenici i nastavnici ove škole.
 
Predstavnici Vijeća su rukovodstvu škole uručili i knjige iz edicije „Interpretacije iz bošnjačke književnosti“ koje će škola podijeliti učenicima i nastavnicima u nastavi na bosanskom jeziku. „Interpretacije iz bošnjačke književnosti“ su zajednički projekat Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, a obuhvataju dva priručnika za nastavnike predmeta „Bosanski jezik i književnost“ – jedan priručnik za usmenu, a drugi za pisanu bošnjačku poeziju.
 
U delegaciji Vijeća bili su potpredsjednik Vijeća dr. Sait Kačapor, predsjednica Odbora za obrazovanje Elvira Đekić te stručne saradnice Glavnog ureda. Povezane objave

Close
Close