Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POSJETA GRADONAČELNICI SARAJEVA BENJAMINI KARIĆ

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić sa delegacijom sastala se danas sa Benjaminom Karić, gradonačelnicom Sarajeva u Vijećnici.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji, tenzijama, ali i izazovima koji u posljednje vrijeme prate, ne samo Sandžak već i Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo.

„Uspostavljanje saradnje sa institucijama, organizacijama i udruženjima iz Bosne i Hercegovine, država u regionu i dijaspori, važan je dio rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Bošnjaci Sandžaka dio su jedinstvenog nacionalnog korpusa sa Bošnjacima iz Bosne i Hercegovine, pomno prate dešavanja kod vas, dijele vašu brigu i spremni su pružiti podršku kao što su to i činili kada je trebalo“, kazala je predsjednica Vijeća na sastanku.

Podsjećamo da je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić u julu prošle godine u svojoj prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru posjetila i Bošnjačko nacionalno vijeće kada je i istakla da se će Grad Sarajevo uvijek dati punu podršku aktivnostima Vijeća.
Povezane objave

Close
Close