Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POSJETA SRPSKOM GRAĐANSKOM VIJEĆU U SARAJEVU

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednicom, dr. Jasminom Curić, posjetila je danas Srpsko građansko vijeće u Sarajevu i sastala se sa potpredsjednikom Rajkom Živkovićem i njegovim saradnicima.

Predsjednica Vijeća upoznala je Živkovića sa radom Vijeća i aktivnostima kroz koje Vijeće ostvaruje prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

„Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao i Bošnjaci Sandžaka, prate dešavanja i rad institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini sa željom da podrže historijski duh bosansko – hercegovačkog jedinstva različitosti, jer je upravo ljepota Bosne i Hercegovine u tom jedinstvu različitosti“, kazala je predsjednica Vijeća.

Sagovornici su se osvrnuli i na aktuelnu političku situaciju kao i tenzije i izazove koje u poslednje vrijeme prate ne samo Bosnu i Hercegovinu nego i građane Sandžaka.

Na sastanku je, pored ostalog, bilo riječi i o saradnji na budućim projektima vijeća.

Predsjednik Srpskog građanskog vijeća zahvalio je predsjednici i delegaciji Vijeća na posjeti i najavio posjetu Sandžaku. 

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća je u dvodnevnoj službenoj posjeti Sarajevu gdje će se sastati sa predsjednicima i predstavnicima državnih institucija Bosne i Hercegovine i organizacija sa kojima Vijeće želi uspostaviti saradnju.

Delegaciju Vijeća čine dr. Jasmina Curić, predsjednica, dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik Vijeća, prof. dr. Fahrudin Mavrić, predsjednik Izvršnog odbora, Elvir Eminbegović, potpredsjednik Izvršnog odbora, Minela Kalender, član Izvršnog odbora, Mirza Hajdinović, sekretar Vijeća, Salih Hot, vijećnik, Selma Kučević, vijećnica i Nadir Dacić, vijećnik.
Povezane objave

Close
Close