Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POSJETA VRTIĆU PČELICA

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora dr. Fahrudinom Mavrićem posjetila je dječiji vrtić „Pčelica“ u Novom Pazaru i tom prilikom uručila montažnu kućicu za dječije igralište. 
 
Novopazarski vrtić „Pčelica“ je dobio montažnu kućicu kao nagradu za aktivno učešće odnosno za najveći broj pohvaljenih radova u kategoriji predškolski uzrast na nagradnom konkursu BNV „Moja zastava, moj ponos“  organizovanom povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave. 
 
Mališani iz vrtića su za delegaciju BNV pripremili i prigodan program tokom kojeg su izveli nekoliko odabranih sevdalinki. 
 
Direktorica predškolske ustanove „Mladost“ Sabina Hoćanin se zahvalila Bošnjačkom nacionalnom vijeću na kontinuiranoj podršci predškolskom obrazovanju na bosanskom jeziku i istakla da je saradnja sa BNV uspješna i kvalitetna. 
 
Predsjednik Izvršnog odbora BNV dr. Fahrudin Mavrić je u izjavi za medije rekao da želi da podsjeti roditelje djece koja od naredne školske godine počinju sa pripremnim predškolskim programom na bosanskom jeziku da je Vijeće obezbijedilo komplete udžbenika kao i školski pribor (sveske i bojice).
 
„Kompleti udžbenika za predškolce obezbijeđeni su sredstvima donatora iz dijaspore i vrijednost projekta je oko 30 hiljada eura za dvije hiljade predškolaca. Donacija se sastoji od 2000 kompleta udžbenika za pripremni predškolski program, a uz udžbenike, 2000 predškolaca dobiće i sveske i bojice. Podsjetio bih i roditelje  bošnjačke nacionalnosti da je upis na nastavu na bosanskom jeziku i dalje moguć te ih pozivam da omoguće svojoj djeci da ostvare pravo koje su stekli rođenjem - obrazovanje na svom maternjem jeziku.“ – rekao je dr. Mavrić. 
 
Vrtić „Pčelica“ je jedan od objekata Predškolske ustanove „Mladost“, a nalazi se u novopazarskom naselju Hadžet. 
 
Pripremni predškoslki program na bosanskom jeziku pohađa oko 2000 mališana širom Sandžaka. 

VIDEO SNIMAK POSJETE:
https://www.youtube.com/watch?v=LYBCs2p-70c

Povezane objave

Close
Close