Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

POZIV ODGOVORNIM DA ZAUSTAVE ZDRAVSTVENU KATASTROFU U SANDŽAKU

Bošnjačko nacionalno vijeće, imajući u vidu alarmantnu situaciju, poziva nadležne državne organe da što prije reaguju i upute hitnu pomoć novopazarskim zdravstvenim ustanovama kako bi se ova katastrofalna kriza zdravstvenog sistema u Novom Pazaru što prije prevazišla. 

Pozivamo vas da spasimo živote građana Sandžaka. Državni organi su u obavezi da hitno reaguju i pošalju pojačanje bolnici u Novom Pazaru. 

Svi smo svjedoci novonastale situacije, naglog porasta broja zaraženih, broja kritičnih slučajeva i velikog broja umrlih. Jedan dio ljekara i medicinskog osoblja novopazarske bolnice se herojski bori, ali malo ih je da bi zbrinuli veliki broj pacijenata.

Novopazarskim bolnicama nedostaje i medicinske zaštitne opreme ali i veliki broj medicinskih aparata neophodnih za liječenje pacijenata sa teškim oblicima bolesti COVID-19.

Bošnjačko nacionalno vijeće poziva na odgovornost sve nadležne državne organe kao i odgovorne pojedince da hitno reaguju kako bi se zaustavila ova epidemiološka katastrofa.

Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu te je veliki broj medicinskog osoblja iz Turske spreman da dođe u Sandžak i pomogne u borbi protiv ove zarazne bolesti.

Kako bi pomoć iz Turske, koja je odmah organizovana i spremna, stigla što prije, potrebna je saglasnost i poziv zdravstvenih ustanova i nadležnih institucija iz Srbije koja se još uvijek čeka. 
 

Povezane objave

Close
Close