Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PREDSJEDNICA VIJEĆA ČESTITALA DAN SANDŽAKA

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić povodom 20. novembra - Dana Sandžaka uputila je čestitku svim građankama i građanima Sandžaka.
U čestitki se kaže:

Tog historijskog dana, 20. novembra 1943. godine, kad je u Pljevljima održana osnivačka sjednica Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka –  ZAVNOS-a, sandžački Bošnjaci, Albanci, Srbi i Crnogorci vođeni idejom antifašizma, suživota i univerzalnih ljudskih vrijednosti, u vihoru Drugog svjetskog rata, opredijelili su se za teritorijalnu, multietničku i autonomnu regiju Sandžak.

Svjedočimo da je zadnjih godina Dan Sandžaka istinski blagdan svih Bošnjaka i obilježava se, na našu radost u mnogim institucijama.

Nakon 18 godina od usvajanja Odluke o Danu Sandžaka, ostajemo ponosni što smo upravo ovdje iz prostorija Bošnjačkog nacionalnog vijeća počeli obilježavanje Dana Sandžaka.

Ostajemo ponosni  što smo dio nacionalne ideje koja je iznedrila, hrabro iznijela i podijelila plodove u čijoj slasti danas uživaju svi Bošnjaci. 

Svim građanima i građankama Sandzaka u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje  ime, čestitam 20. novembar, Dan Sandžaka uz poruku da samo zajedno možemo izgraditi  Sandžak kao mjesto sigurnog, slobodnog, demokratski uređenog i ekonomski jakog mjesta za život“.

 Dr. Jasmina Curić

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća


Povezane objave

Close
Close