Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

PRESS konferencija – Program obilježavanja 11. jula – Dana sjećanja

Esma Ljajić, stručna saradnica za informisanje i kulturu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, održala je konferenciju za medije tokom koje je predstavljen program obilježavanja 11. jula – Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

U svom obraćanju, kazala je da ovogodišnji program obilježavanja počinje promocijom knjige pod nazivom „Srebrenica – hronologija jednog genocida ili šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem“, autora Matthiasa Finka, nagrađivanog njemačkog historičara i novinara, koja će se održati 8. jula 2024. godine u Glavnom uredu Vijeća, s početkom u 19:00 sati. Promotori će knjige će biti Sabahudin Šarić, Hamza Ridžal i Ahmed Šečunović a u ulozi moderatora dr. Fuad Baćićanin. 

„Iste večeri, nakon promocije knjige, bit će otvorena izložba pod nazivom „Mrtvare“, autora Armina Durguta, poznatog BiH fotografa, koju Bošnjačko nacionalno vijeće organizira u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari.
11. jula, delegacija Vijeća, predvođena predsjednicom dr. Misalom Pramenković, će prisustvovati komemoraciji u Srebrenici. 
Bošnjačko nacionalno vijeće organizira odlazak u Srebrenicu 11. jula 2024. godine. Poziv je otvoren za sve zainteresirane građane koji žele odati počast žrtvama i prisustvovati kolektivnoj dženazi. Prijave se mogu izvršiti u prostorijama Glavnog ureda Vijeća ili putem društvenih mreža, do utorka, 09. jula 2024. godine, do 12:00 sati.“


Povezane objave

Close
Close