Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Predsjednici Odbora BNV učestvovali na društvenom dijalogu „Multikulturalnost i interkulturalnost u Republici Srbiji – dobre prakse i izazovi“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama organiziralo je društveni dijalog na temu „Multikulturalnost i interkulturalnost u Republici Srbiji – dobre prakse i izazovi“.

Dijalog je održan u Medija centru Radio-televizije Vojvodina, a odvija se u sklopu obilježavanja svjetski značajnog jubileja – 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i Međunarodnog dana tolerancije.

Ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća učešće su uzeli predsjednik Odbora za informisanje Alen Omerović i predsjednica Odbora za kulturu Emina Ganić.
Učesnici dijaloga podijeli su iskustva o razvoju kulturnih prava nacionalnih manjina, a bilo je riječi i o izazovima ali i primjerima dobre prakse.

Na skupu je, između ostalih, govorio ministar za ljudska, manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije Tomislav Žigmanov.

U svom obraćanju prisutnima, predsjednik Odbora za informisanje BNV Alen Omerović se zahvalio ministru Žigmanovu na pozivu i organizovanju ovakvog skupa, i uputio riječi pohvale čelnicima Radio-televizije Vojvodine za saradnju, odnosno, pozitivan stav prema nacionalnim manjinama. Omerović je panelistima poručio da u BNV-u imaju partnera i da se nada da će u budućnosti zajedno raditi na promovisanju bosanskog jezika.


Povezane objave

Close
Close