Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Prof. dr. Misala Pramenković izabrana za predsjednicu Vijeća

Prva sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća održana je u ponedeljak 26. decembra 2022. godine u 10 časova u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru sa jedinom tačkom dnevnog reda, izbor predsjednika Vijeća.

Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća na prijedlog 21 vijećnika za predsjednika je izabrana prof. dr. Misala Pramenkvić, univerzitetski profesor iz Novog Pazara.

Prof. dr. Misala Pramenković rođena je 22. decembra 1980.godine u Moranima, opština Tutin.

Svoje osnovno obrazovanje završava u rodnom mjestu, nakon čega završava medresu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Visoko obrazovanje nastavlja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, dok je magistarske i doktorske studije uspješno okončala na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Obnašala je funkciju predsjednice Udruženja žena Merjem od 2007. do 2015. godine.

Prof. dr. Pramenković je profesorica na Fakultetu za islamske studije i u Medresi Gazi Isa-beg. Bila je poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, odbornica u Skupštini grada Novog Pazara i vijećnica u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u više mandata.

Objavila je svoju knjigu, učestvovala na brojnim naučnim konferencijama, te napisala veliki broj naučnih radova. Na funkciju predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji izabrana je 26. decembra 2022. godine.

Udata je i majka četvoro djece.Povezane objave

Close
Close