Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

U okviru obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave - Predstavljen projekat "Nacionalno blago Bosne i Hercegovine"

Kulturni projekat „Nacionalno blago Bosne i Hercegovine“ promovisan je večeras u dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Promocija projekta i monografije upriličena je u okviru obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, a autor projekta je je Amel Suljović, savjetnik za kulturu predsjedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića.

Promociju su partnerski organizovali Kabinet predsjedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, Fondacija “Alija Izetebgović” i Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, Bošnjačko nacionalno vijeće, Grad Novi Pazar, te opštine Sjenica i Tutin.

Prisutnima se, pored autora i partnerskih organizatora, obratila i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić.

Kao posebni gosti na promociji, najavljeni su predstavnici fondacije “Mersad Berber”, prisutnima se obratio Ensar Berber, predsjednik Fonacije.

U umjetničkom dijelu programa predstavili su se: prvakinje opere i drame Narodnog pozorišta u Sarajevu Aida Čorbadžić i Mediha Musliović, sopran Adema Pljevljak - Krehić i dirigent i korepetitor Fuad Šetić. Medijski pokrovitelji su RTV Bosne i Hercegovine i RTV Novi Pazar.


Povezane objave

Close
Close