Vijesti

Congue iure curabitur incididunt consequat

Upriličeno svečano podizanje bošnjačke nacionalne zastave na jarbol

Nakon prvog dijela programa koje je Bošnjačko nacionalno vijeće organiziralo povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave, upriličeno je svečano podizanje zastave na jarbol, na platou ispred Vijeća.

Uz intoniranje himne, zastavu su svečano na jarbol podigli predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković i predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori gospodin Suljo Mustafić.

Predsjednica Vijeća dr. Pramenković, u svom obraćanju prisutnima je čestitala 11. maj te istakla sljedeće:
“Nacionalni simboli su važni za svaki narod, ali za narode koji svoju snagu ne broje desetinama ili stotinama miliona pripadnika, značaj je još veći. Ovaj naš ponosni bajrak predstavlja ukupnost našeg nacionalnog bića, ova tri zlatna ljiljana našu evropsku autohtonost na ovim prostorima, tri polumjeseca ukazuju na našu lijepu islamsku vjersku tradiciju, a ljepota bijele boje na našu trajnu posvećenost miru i slobodi kao preduslovima ostvarivanja bilo kog prava”.

Prisutnima se obratio i predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori gospodin Suljo Mustafić i istakao da je ovaj bajrak simbol našeg identiteta, historijskog trajanja i jedinstva.

Svečanom podizanju bošnjačke nacionalne zastave, pored rukovodstva Vijeća, prisustvali su mnogobrojni predstavnici političkog i javnog života u Sandžaku.
Povezane objave

Close
Close