Vijesti

ODRŽAN SEMINAR ZA PROFESORE HISTORIJE

Bošnjačko nacionalno vijeće je organizovalo seminar „Metode rada u nastavi historije – ishodi učenja“ za profesore historije u okviru programa obilježavanja 28. septembra – Dana Bošnjaka.

BNV NA SEMINARU O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Predstavnice Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Elvira Đekić i Indira Hadžibulić, učestvovale su na trodnevnom seminaru o ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava, koji je održan od 22. do 24. septembra u Aranđelovcu, u okviru kojeg su se susreli s ministarkom ljudskih i manjinskih prava i društvenog dijaloga Republike Srbije, Gordanom Čomić.

ZAJEDNO ZA SANDŽAČKU ŠUMU U TURSKOJ

Na današnjoj konferenciji za medije u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, predstavljen je projekat „Sandžačka šuma Turskoj“. Predsjednica Vijeća, dr. Jasmina Curić, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, predsjednik opštine Tutin, Salih Hot, predsjednik Udruženja Svetionik, Mirza Aličković i predstavnik Asocijacije Maturanata Turske (ASMAT) Nafil Sejdović, upoznali su javnost o značaju podrške Turskoj i narodu Turske, koja se može pokazati ovim projektom.

ODRŽANA SA 8. SJEDNICE UREDA ZA KOORDINACIJU BOŠNJAČKIH NACIONALNIH VIJEĆA

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru održana je 8. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih nacionalnih vijeća kojoj su prisustvovali predsjednici i predstavnici Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca iz Bosne i Hercegovine (prof.dr. Nedžad Mulabegović pisanim glasanjem, predsjednik i mr.sc. Emir Zlatar, generalni sekretar), Bošnjakog Vijeća u Crnoj Gori (Ejup Nurković, predsjednik), Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije (Dževad Hot, predsjednik), Konsultativnog vijeća manjinskih zajednica Kosova (Ahmedin Fejza, zamjenik u KVZ), putem zoom aplikacije Koordinacija bošnjačkih županijskih vijeća i Vijeća Grada Zagreba iz Hrvatske (Kadro Kulašin, predsjednik), te predstavnici Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (Eldin Kajević, predsjednik i dr. Emir Ramić, član), kao nove članice Ureda, te domaćini iz Bošnjakog nacionalnog vijeća u Srbiji (dr. Jasmina Curić, predsjednica, Muhedin Fijuljanin, član).

POČELA PODJELA UDŽBENIKA ZA PREDŠKOLCE

Predškolsku ustanovu „Habiba Stočević“ u Tutinu posjetila je danas delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora prof. dr. Fahrudinom Mavrićem i time otpočela podjelu udžbenika za pripremni predškolski program na bosanskom jeziku.

Close
Close