Vijesti

Održana radionica "Dječiji sat u Vijeću"

Bošnjačko nacionalno vijeće, u saradnji sa Centrom za unapređenje obrazovanja na bosanskom jeziku „Isa-beg Ishaković“, organiziralo je danas radionicu „Dječiji sat u Vijeću“ u povodu obilježavanja 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku.

BNV upriličilo dodjelu plaketa i promociju edicije Interpretacija iz bošnjačke književnosti

Povodom obilježavanja 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku, Bošnjačko nacionalno vijeće upriličilo je dodjelu plaketa za izuzetan stručni doprinos u počecima realizacije nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku i promociju edicije Interpretacije iz bošnjačke književnosti “Bošnjačka proza 20. i 21. stoljeća” u Glavnom uredu Vijeća.

Konferencija za medije u povodu devastacije nadgrobnih spomenika na Gazilaru

Predsjednik Izvršnog odbora u Bošnjačkom nacionalnom vijeću održao je dana 05. 02. 2024. godine konferenciju za medije u u povodu devastacije nadgrobnih spomenika na Gazilaru.  U svom obraćanju javnosti, pozvao je sve nadležne institucije Grada Novog Pazara i JKP “Gradska čistoća” u Novom Pazaru da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti kako bi se zaustavila dalja devastacija i time sačuvali kulturno-historijsko naslijeđe Bošnjaka. 

Close
Close