Vijesti

Specijalna savjetnica ministra kulture posjetila BNV

Novoimenovana specijalna savjetnica za kulturu nacionalnih manjina, ministra kulture i informisanja Nikole Selakovića, gospođa Nermina Ahmetović posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće i susrela se sa predsjednicom Vijeća dr. Misalom Pramenković.

Komisija BNV-a uputila dopis ministru Memiću

Komisija za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa Bošnjaka koju je formiralo Bošnjačko nacionalno vijeće, s ciljem očuvanja i zaštite pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara od posebnog značaja za bošnjačku zajednicu, uputilo je dopis ministru turizma i omladine Huseinu Memiću, koji, kako stoji u dopisu, jeste na čelu Ministarstva koje finansira projekat koji je suprotan mišljenju i stavu vrhovnog nacionalnog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji, te suprotan stavu Komisije.

Saopćenje povodom rezultata konkursa Ministarstva informisanja

Odbor za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji želi da obavijesti javnost o nedavnim rezultatima Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina za 2024. godinu, objavljenim od strane Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

U Bihaću održana 15. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća

Bošnjačka nacionalna vijeća iz Bosne i Hecegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Sjeverne Amerike i predstavnici Bošnjaka iz konsultativnog vijeća zajednica Kosova održali su 15. sjednicu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća u Bihaću. Sjednici su prisustvovali Kemal Ademović predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Mehmed Pargan savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, i direktor Instituta za istraživanje zočina protiv čovječnosti i međunarodog prava UNSA doc.dr. Muamer Džananović.

Close
Close