Vijesti

Ambasadorica Njemačke posjetila BNV

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se danas sa ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u Srbiji Nj. E. Anke Konrad, u čijoj delegaciji su bili i Miguel Waltereit, referent za kulturu i medije i Jana Mayer Kristić, prevodilac.

Odbor za informisanje uzima učešće u javnoj raspravi o nacrtima Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima

Odbor za informisanje na bosanskom jeziku, poštivajući Statut Bošnjačkog nacionalnog vijeća, detaljno je analizirao Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima, kao i Nacrt zakona o elektronskim medijima i u narednom periodu uzeće aktivno učešće u javnoj raspravi sa ciljem da Bošnjacima, ali i svim narodima na teritoriji države Srbije obezbijedi bolju medijsku scenu, a tako i poboljša uslove rada medijskim radnicima, i to ne samo na prostoru Sandžaka.

Dopis obrazovno-odgojnim ustanovama u Sandžaku

Danas, 14. septembra 2023. godine, je održana hitna sjednica Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća na kojoj je razmatran dopis Ministarstva prosvete upućen školama na teritoriji Republike Srbije dana 13. 09. 2023. godine, povodom obilježavanja "Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave."

Održan javni čas historije u BNV

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća, održan je javni čas historije povodom sjećanja na šehide Hadžeta, u cilju podsjećanja javnosti na povijest o strijeljanju sandžačke elite na Hadžetu, u Novom Pazaru, u periodu 1943-1944. godine.

Delegacija Evropske unije u Srbiji posjetila BNV

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se danas sa ambasadorom Evropske unije u Srbiji Nj. E. g. Emanuele Giaufret, ambasadorom Slovenije u Srbiji Nj. E. g. Damjanom Bergantom, zamjenikom ambasadora Francuske Fatihom Akcalom i savjetnicom za pitanja demokratizacije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Gordanom Arackić.

Close
Close